Aforisme – 4 noiembrie 2015

2015-11-04-aforismeMaxima zilei: Dacă cred în semne? Da, așa cum cred şi în simboluri. Fără ele lumea ar fi mereu inedită, mereu descoperită şi nedescoperită, iar noi am trăi înainte de epoca de piatră.

Dacă ai rămas fără benzină pe un drum necirculat, constaţi cu tristeţe că şi bateria telefonului mobil tocmai s-a descărcat.

Dacă ai renunța la gesturile şi acțiunile inutile, ai mai trăi câteva vieţi. Din păcate, de multe ori, nici nu ştii care este o acţiune inutilă.

Dacă ai un necaz, tratează-l cu dispreţ sau nepăsare. S-ar putea să doară mai puţin.

Dacă ar şti, dinainte s-ar păzi. Şi la ce i-ar folosi ?! Spune asta unui condamnat la moarte care îşi aşteaptă executarea pedepsei!

Dacă asişti la o naștere, ajungi sigur la concluzia că femeia nu e sexul slab.

Dacă aş fi trăit în Evul Mediu, aş fi murit până acum de două ori. O dată pentru că rar trecea cineva de şaizeci de ani.

Dacă aş şti ce este poezia, ce versuri excepţionale aş putea scrie!

Dacă avem vedenii, ar trebui să avem şi auzenii.

Dacă ceva se poate rezuma, înseamnă că dezvoltarea sau extinderea sunt inutile. Principiul se aplică tuturor, inclusiv luminii.

Dacă credeau mai mult în mezalianţe, burghezii şi nobilii ar fi evitat revoluţiile de la 1848.

Dacă culoarea naturală a otrăvii e galbenul, de ce e atât de puternic verdele de Paris? Şi, culmea, unii îl confundă cu acidul prusic!

Dacă descăpăţânat înseamnă fără cap, încăpăţânat înseamnă că are două capete? (din gândirea unui copil)

Dacă Dumnezeu e infinit, cum să-l pot cuprinde eu, neputinciosul şi mărginitul?

Dacă e adevărat că funcţia creează organul, de ce nu avem mai multe inimi? În fond, inima e singurul organ care nu se odihneşte niciodată…

Dacă e adevărat că într-un sistem importante nu sunt elementele sistemului, ci legăturile între ele, atunci nu sunt importante stelele, ci constelaţiile, adică propriul nostru imaginar care „leagă” stelele între ele.

Dacă e adevărat că noi cunoaştem o pagină din două sute de pagini scrise în antichitate, înseamnă că ar trebui să reconstituim Război şi pace din zece pagini (și acelea răzleţe).

Dacă e adevărat că o greşeală de o literă te poate nenoroci, un cuvânt greşit te poate ucide.

Dacă e adevărat că toate celulele corpului uman se înnoiesc odată la şapte ani, cel mai monogam dintre soţ şi-a înşelat soţia cam de şapte ori şi a fost înşelat de aceasta la fel.

Dacă e să alegi, fii stea, nu planetă. Luminează, nu te lăsa luminat.

Lucian Strochi